Χτυπάει το τηλέφωνο στην επιχείρησή σας… Κάποιος πρέπει να απαντήσει άμεσα!

Πώς θα γίνει όμως αν είστε απασχολημένοι ή βρίσκεστε στο αυτοκίνητο ή έχετε κάποιο σημαντικό ραντεβού με πελάτη; Η κλήση θα μείνει αναπάντητη και όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, ο πελάτης δε θα καλέσει ξανά, πιστεύοντας ότι δεν είστε σωστός επαγγελματίας και δεν έχετε την οργάνωση που αρμόζει στην εταιρεία σας. Τι γίνετε όμως στην περίπτωση που δεν μπορείτε να προσλάβετε κάποιον υπάλληλο γι’ αυτή τη δουλειά; Θα αφήσετε τον υποψήφιο πελάτη σας να πιστεύει ότι δεν κάνετε σωστά τη δουλειά σας και δεν είστε σοβαρή επιχείρηση; Η απάντηση είναι όχι δε θα τον αφήσετε γιατί υπάρχει λύση στο πρόβλημα σας!

Η λύση που σας προτείνουμε είναι η υπηρεσία της Τηλεγραμματείας!

Η Τηλεγραμματεία είναι η γραμματειακή & τηλεφωνική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου και πραγματοποιείται μέσω της εκτροπής των εισερχόμενων κλήσεων σε τηλεφωνική γραμμή που σας παρέχουμε αποκλειστικά. Η απάντηση των κλήσεων γίνεται με ηχογραφημένο μήνυμα υποδοχής και στην συνέχεια η κλήση προωθείται στην εκπρόσωπο της Transfer Solutions ή οποία είναι και η προσωπική σας γραμματέας! Η γραμματέας σας βρίσκεται εκτός του γραφείου σας και παρέχει τις υπηρεσίες της από απόσταση σε πολύ χαμηλό κόστος.

Τι μπορεί να κάνει για εσάς;

Το προσωπικό της Transfer Solutions είναι άρτια εκπαιδευμένο, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις του γραφείου σας, να οργανώνει και να υπενθυμίζει τα ραντεβού σας και να σας ενημερώνει άμεσα με αναλυτικές αναφορές για όλη την κίνηση του γραφείου σας. Επιπλέον μπορεί να δακτυλογραφεί επιστολές και έγγραφα, να διαχειρίζεται το email σας, να στέλνει φαξ, καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα των λειτουργιών ενός πλήρους οργανωμένου γραφείου. Η επικοινωνία με τη τηλεγραμματέα σας είναι αμφίδρομη, καθώς μπορείτε σε πραγματικό χρόνο να μιλήσετε μαζί της, να της δώσετε οδηγίες, να της στείλετε email ή ακόμα και SMS, αν σας διευκολύνει καλύτερα. Σε όλες τις περιπτώσεις η επικοινωνία με την γραμματέα σας θα είναι άριστη καθώς είναι διαθέσιμη να εξυπηρετήσει τις καθημερινές ανάγκες του γραφείου σας και ένας σημαντικός σύμμαχος για την επιχείρησή σας!

Η Τηλεγραμματεία αποτελεί ουσιαστικά ένα μοντέλο outsourcing που αναθέτει σε τρίτο συνεργάτη την τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες της και είναι μια χαμηλού κόστους επένδυση με πολλαπλά οφέλη για την επιχείρησή σας.

Ας δούμε τώρα όμως γιατί είναι τόσο σημαντικό να αποκτήσετε την δική σας Τηλεγραμματεία;
Δίνει κύρος και σοβαρότητα στην εταιρία σας.

Όταν κάποιος σας καλεί πρέπει να ακούει την επωνυμία της επιχείρησής σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να πείθεται πως έχει να κάνει με μία σοβαρή εταιρεία που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του.

Ισχυροποιεί την εμπιστοσύνη!

Το επαγγελματικό τηλεφωνικό κέντρο αποτελεί σφραγίδα της επιχείρησής σας στα αυτιά του μελλοντικού αλλά και του ήδη υπάρχον πελάτη σας.

Δείχνει από την αρχή την οργάνωση και την συγκρότηση της επιχείρησης, έτσι θα έχει έναν ακόμη λόγο να την εμπιστεύεται.
Κερδίζετε χρόνο και χρήμα!

Με την έννοια ότι καμία κλήση δε χάνεται. Κατά συνέπεια έχετε τον πλήρη έλεγχο χωρίς να χρειάζεται να κάνει αυτή τη δουλειά κάποιος υπάλληλος. Δίνει τη δυνατότητα να γίνεται σωστή κατανομή των εργασιών- τηλεφωνημάτων ώστε να υπάρχει μία συνεχής ροή και να μην μπλοκάρουν όλες οι γραμμές στο τηλεφωνικό κέντρο ή να μην παραμένουν στην αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα οι πελάτες. Λαμβάνοντας η γραμματέας τα μηνύματα των πελατών σας, εσείς έχετε το χρονικό περιθώριο για να σκεφτείτε καλύτερα πιθανά επιχειρήματα πάνω στο θέμα που θέτει ο πελάτης! Τέλος, διασφαλίζεται η επικοινωνία των πελατών σε περιόδους που η επιχείρηση είναι κλειστή προσωρινά για οποιονδήποτε λόγο.

Συμπερασματικά, όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες εμπιστεύονται τη τεχνολογία και θέλουν να ακολουθούν την εποχή τους, η Τηλεγραμματεία αποτελεί μια σπουδαία λύση για τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως γιατρούς, δικηγόρους, ασφαλιστές κ.α, αλλά ακόμα και για μεγαλύτερες επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να μειώσουν σημαντικά τα λειτουργικά τους έξοδα, να αποκτήσουν ένα επαγγελματικό τηλεφωνικό κέντρο και να προσφέρουν στους πελάτες τους σωστή και αξιόπιστη εξυπηρέτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε και εσείς ένα οργανωμένο τηλεφωνικό κέντρο με έμπειρες γραμματείς οι οποίες θα διαχειρίζονται με σεβασμό και αξιοπιστία τις κλήσεις και τα ραντεβού της επιχείρησής σας μπορείτε να μας καλέσετε στο 22.355.334 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας!