Όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν προϊόντα ή υπηρεσίες στην αγορά έχουν γίνει δέκτες παραπόνων από δυσαρεστημένους πελάτες έστω και μία φορά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Οι περισσότεροι από τους πελάτες σας δεν θα πουν τίποτα όταν δεν θα μείνουν ευχαριστημένοι από την εξυπηρέτηση που είχαν. Θα το αναφέρουν σε όλους τους φίλους τους και φυσικά δεν πρόκειται να σας δώσουν δεύτερη ευκαιρία για να διορθώσετε το πρόβλημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάσετε πελάτες και τους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από την επιρροή τους.

Επομένως, η σωστή διαχείριση των παραπόνων αποτελεί μια αρκετά δύσκολη διαδικασία για κάθε επιχείρηση, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα, καθώς θα βελτιωθεί η συνολική εικόνα μιας επιχείρησης. Αντί να ξοδεύετε χρήματα λοιπόν για να προσελκύσετε νέους πελάτες, δώστε έμφαση στη σωστή εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των υφιστάμενων πελατών σας.

Πιο κάτω θα προσπαθήσουμε να αναφέρουμε 6 Βασικά Tips για να αντιμετωπίσετε τα παράπονα των πελατών σας και να τους κρατήσετε για πάντα πιστούς στην επιχείρησή σας:

Ενθαρρύνεται τους πελάτες σας να σας εκφράσουν τα παράπονά τους .

ευχαριστήστε τους που μπήκαν στη διαδικασία να σας το αναφέρουν. Η ψυχραιμία είναι επίσης σημαντικό στοιχείο που θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε καθαρά για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Αποφύγετε τη γνωστή τακτική των περισσότερων επιχειρήσεων που είναι η μεταφορά ευθυνών.

Δεν τον ενδιαφέρει τον πελάτη σας ποιος είναι υπεύθυνος για την άσχημη εντύπωση που του δημιουργήθηκε. Αν ρίξετε τις ευθύνες στο προσωπικό σας, είναι σαν να κατηγορείτε τον εαυτό σας. Οπότε η ανάληψη ευθυνών είναι ένα σημαντικό βήμα για να διορθώσετε το λάθος πιο γρήγορα.

Ρωτήστε τους πελάτες σας τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουν ή τι θα ήθελαν να γίνει για να μείνουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες σας.

Ακούστε προσεκτικά το παράπονο τους και προσπαθήστε να το λύσετε γρήγορα, χωρίς να πάρει μεγάλη έκταση. Ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει ρόλο. Μεγάλοι οργανισμοί προσπαθούν, όχι μόνο να καταγράφουν τα παράπονα με μια σωστή καταγραφή αλλά και να τα λύνουν γρήγορα επειδή αυτό δείχνει στον πελάτη ότι ενδιαφέρονται για την ικανοποίησή τους.

Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας, ώστε αντιμετωπίζει τα παράπονα των πελατών όπως θα το κάνατε εσείς που είστε ο άμεσα υπεύθυνος της επιχείρησης.
Δώστε αποζημίωση στον πελάτη σας σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος ή κακής εξυπηρέτησης.

Ο πελάτης θα αντιληφθεί με αυτό τον τρόπο ότι πραγματικά ενδιαφέρεστε για αυτόν και για την σωστή εξυπηρέτησή του. Σίγουρα μια τέτοια κίνηση θα εκτιμηθεί ανάλογα και θα ξεχαστεί το παράπονό του.

Τέλος, με τη σωστή διαχείριση των παραπόνων έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια σημαντική βάση δεδομένων με περιστατικά δυσαρεστημένων πελατών τα οποία θα σας φανούν χρήσιμα στην αντιμετώπιση μελλοντικών παραπόνων. Μέσα από αυτές τις πληροφορίες που θα καταγράψετε, θα έχετε την ευκαιρία να βελτιώσετε τη λειτουργία της επιχείρησής σας και την ικανοποίηση των πελατών σας.

Η Transfer Solutions Call Center είναι εδώ για εσάς!

Εξειδικευόμαστε στη τηλεφωνική επικοινωνία με πελάτες, καθώς διαχειριζόμαστε μεγάλο όγκο εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων  σε καθημερινή βάση, προσφέροντας την υπηρεσία της Τηλεφωνικής Υποστήριξης – Τηλεγραμματείας  σε αρκετές επιχειρήσεις σε όλη την Κύπρο. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει, μας δίνει τη δυνατότητα να χειριστούμε σχεδόν με άριστο τρόπο δύσκολους ή απαιτητικούς πελάτες και να τους προσφέρουμε άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε και εσείς ένα οργανωμένο τηλεφωνικό κέντρο με έμπειρες γραμματείς οι οποίες θα διαχειρίζονται με σεβασμό και αξιοπιστία τις κλήσεις και τα ραντεβού της επιχείρησής σας μπορείτε να μας καλέσετε στο 22.355.334 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας!