Όλοι γνωρίζουμε ότι το να προσελκύσουμε νέους πελάτες είναι μια δύσκολη διαδικασία, όπου χρειάζεται να διαθέσουμε αρκετό χρόνο και χρήμα σε κινήσεις μάρκετινγκ, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τι πρέπει να κάνουμε όμως για να παραμείνει η επιχείρησή μας ζωντανή;

Να φροντίσουμε να διατηρήσουμε τους υφιστάμενους πελάτες μας ευχαριστημένους. Αν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνει κάποιος ανταγωνιστής σας. Μην έχετε αυταπάτες και μην εκπλήσσεστε! Τίποτα δεν είναι δεδομένο στον επιχειρηματικό τομέα.

Πώς όμως κρατάμε τους πελάτες μας ευχαριστημένους;

Μπορεί να σας φανεί προφανές, αλλά η σωστή εξυπηρέτηση είναι το κλειδί στην προσπάθεια μας. Πολλές επιχειρήσεις στην Κύπρο διαθέτουν εξαιρετικά προϊόντα ή υπηρεσίες, αλλά τους λείπει το πιο βασικό κομμάτι του παζλ, που είναι η υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση. Όταν ο πελάτης λάβει κακή εξυπηρέτηση, δε θα θυμάται το καλό προϊόν ή την καλή υπηρεσία που αγόρασε και φυσικά δε θα μείνει για πολύ μαζί σας. Δυστυχώς έτσι λειτουργεί το μυαλό μας. Ψάχνουμε να βρούμε το αρνητικό, για να ασκήσουμε κριτική.

Πάμε να δούμε τώρα 5 Tips εξυπηρέτησης για εξασφάλιση ευχαριστημένων πελατών:

Αντιμετωπίστε τα παράπονα των πελατών και τα ζητήματα που δημιουργούνται άμεσα και γρήγορα.

Προβλήματα και αστοχίες θα συμβαίνουν πάντα. Δε μπορούμε να το αποφύγουμε, αλλά μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με έξυπνες κινήσεις με επίκεντρο τον πελάτη.

Γίνετε ειδικοί του τομέα σας και ξεχωρίζετε από τους ανταγωνιστές σας.

Οι πελάτες αγαπούν και σέβονται την εξειδίκευση που έχετε. Αισθάνονται σιγουριά και εμπιστοσύνη, ότι θα ανταποκριθείτε στις προσδοκίες τους.

Γνωρίστε τους πελάτες σας καλύτερα.

Δείξτε ενδιαφέρον για τα όσα κάνουν οι πελάτες σας και κάντε πολλές ερωτήσεις. Ίσως διαπιστώσετε ότι υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες που δεν γνωρίζατε ακόμη. Μπορεί να γίνετε και εσείς πελάτες των πελατών σας και να δημιουργήσετε συνεργασίες που δεν τις είχατε φανταστεί ποτέ.

Διατηρείτε τακτικά την επαφή.

Βεβαιωθείτε ότι όταν ο πελάτης σας είναι έτοιμος να αγοράσει, είστε η πρώτη επιλογή στη λίστα του. Εάν δεν επικοινωνείτε τακτικά, αφήνετε πρόσφορο έδαφος στους ανταγωνιστές σας να έρχονται σε επαφή.

Δημιουργήστε επιτυχημένα προγράμματα ανταμοιβών (Loyalty Programs) όπου είναι δυνατόν.

Τα προγράμματα επιβράβευσης πιστών πελατών έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εντάσσουν σχετικά προγράμματα στη στρατηγική τους, ζητώντας από τους πελάτες τους να γίνουν μέλη στο club των πιστών πελατών και να αποκτήσουν την κάρτα που θα τους επιβραβεύει με πόντους και δώρα σε κάθε αγορά τους. Δεν χρειάζονται υπερβολές, αλλά κάτι που θα τους κάνει να νιώθουν ξεχωριστοί.

Αν οι πελάτες σας είναι ευχαριστημένοι, θα είστε και εσείς! Μη ρίχνετε όλο το βάρος λοιπόν να δημιουργήσετε το καλύτερο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά δώστε βάση με ποιους τρόπους αυτά προσφέρονται στον πελάτη. Έτσι θα δώσετε την απάντηση στο εαυτό σας τι εννοούμε με τον όρο σωστή εξυπηρέτηση.

Για να προσφέρετε την καλύτερη τηλεφωνική εξυπηρέτηση στους πελάτες σας, η Transfer Solutions Call Center είναι εδώ!

Εξειδικευόμαστε στη τηλεφωνική επικοινωνία με πελάτες, καθώς διαχειριζόμαστε μεγάλο όγκο εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων  σε καθημερινή βάση, προσφέροντας την υπηρεσία της Τηλεφωνικής Υποστήριξης – Τηλεγραμματείας  σε αρκετές επιχειρήσεις σε όλη την Κύπρο. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει, μας δίνει τη δυνατότητα να χειριστούμε σχεδόν με άριστο τρόπο δύσκολους ή απαιτητικούς πελάτες και να τους προσφέρουμε άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε και εσείς ένα οργανωμένο τηλεφωνικό κέντρο με έμπειρες γραμματείς οι οποίες θα διαχειρίζονται με σεβασμό και αξιοπιστία τις κλήσεις και τα ραντεβού της επιχείρησής σας μπορείτε να μας καλέσετε στο 22.355.334 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας!