Καλώς ήρθατε στην εποχή του σκεπτόμενου πελάτη!

Οι τεχνικές πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, οι οποίες έχουν αποδειχθεί επιτυχείς στο παρελθόν, σήμερα είναι αναγκαίες, αλλά όχι πια αρκετές για τη βιώσιμη πορεία μιας επιχείρησης. Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι επιχειρήσεις είναι ν’ αλλάξουν τρόπο σκέψης και να εστιάσουν στο χτίσιμο της εμπειρίας του πελάτη.

Αν θέλετε λοιπόν να είναι η επιχείρησή σας επιτυχημένη, θα πρέπει να αποβάλλεται τον παλαιό τρόπο σκέψης που θεωρεί το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών  ως επιπλέον έξοδο για την επιχείρηση, αλλά να θεωρείται ως μια ευκαιρία διεύρυνσης του πελατολογίου σας μέσω συστάσεων και διαφήμισης ‘από στόμα σε στόμα’ και αύξησης  της πιστότητας των πελατών προς την εταιρεία σας.

Πάμε να δούμε 7 βασικά Tips εξυπηρέτησης πελατών που θα βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών προς την επιχείρησή σας:

Στηρίξτε τους πελάτες σας ως ομάδα. 

Η εξυπηρέτηση πελατών αποτελεί προϊόν ομαδικής δουλειάς. Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας, ώστε να είναι σε θέση να απαντάει σε βασικές ερωτήσεις που αφορούν το αντικείμενο εργασίας σας και τις δραστηριότητες της επιχείρησής σας. Σίγουρα για πιο εξειδικευμένα ζητήματα θα χρειαστείτε έναν ειδικό – τεχνικό ώστε να δώσει απάντηση – λύση στο πρόβλημα. Ωστόσο πρέπει όλο το προσωπικό να είναι σε θέση να βοηθήσει με κάποιο τρόπο. Αυτή η προσπάθεια του προσωπικού σας να βοηθήσει τον πελάτη, θα επιβραβευθεί ως πραγματικό ενδιαφέρον και θα σας δώσει χρόνο να χειριστείτε το πρόβλημα με ηρεμία. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία σας θα κρατήσει υψηλά τα επίπεδα εξυπηρέτησης.

Ακούστε τους πελάτες σας και ζητήστε την κριτική τους για τις υπηρεσίες σας ή τα προϊόντα σας. 

Ενθαρρύνετε την ομάδα σας να μην διστάζει να κάνει ερωτήσεις όταν μιλάει με τους πελάτες. Όσα περισσότερα ξέρετε για τους πελάτες σας και τις ανάγκες τους, τόσο καλύτερη θα είναι εξυπηρέτησή τους και φυσικά θα εκτιμηθεί η προσπάθεια σας να καλύψετε τις απαιτήσεις τους. Εξάλλου όπως λέει και ένα ρητό: ‘’Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο’’. Επομένως για να ξεπεράσετε τις προσδοκίες τους πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τις επιθυμίες τους και τι ακριβώς περιμένουν από εσάς.

Δώστε βάση στην πραγματική ανθρώπινη επικοινωνία και όχι στη ρομποτική εξυπηρέτηση

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών παγκόσμια θα επιλέξουν να μιλήσουν για το πρόβλημα τους με ένα πραγματικό πρόσωπο και όχι μέσα από αυτοματοποιημένα emails της επιχείρησης. Όλοι οι πελάτες έχουν προσωπικότητα και φυσικά θέλουν να έχουν μία πιο προσωπική επαφή με την εταιρεία που τους εξυπηρετεί, ώστε να νιώθουν εμπιστοσύνη και σιγουριά ότι το αίτημά τους θα επιλυθεί άμεσα.

Να είστε ειλικρινείς σχετικά με αυτά που προσφέρετε και σε αυτά που δεν γνωρίζετε. 

Κανείς δεν συμπαθεί αυτούς που κάνουν ότι τα ξέρουν όλα. Εάν λάβετε ένα αίτημα που δεν ξέρετε την απάντηση, αποφύγετε να δώσετε ανακριβείς πληροφορίες. Αν δεν γνωρίζετε την απάντηση σε μια ερώτηση, πείτε ευγενικά στον καλούντα ότι θα θέλατε να συμβουλευτείτε πρώτα το κατάλληλο πρόσωπο ή θα το ερευνήσετε περισσότερο. Στη συνέχεια να τον καλέσετε πίσω για να του δώσετε τη σωστή απάντηση.

Ικανότητα στο να ‘’διαβάζετε’’ τους πελάτες σας. 

Δε θα είστε πάντοτε σε θέση να βλέπετε τους πελάτες σας πρόσωπο με πρόσωπο και σε ορισμένες περιπτώσεις δε θα ακούσετε ούτε τη φωνή τους. Αυτό όμως δεν σας εμποδίζει να κατανοήσετε την συμπεριφορά τους, την συναισθηματική τους κατάσταση, τα όρια αντοχής και υπομονής τους. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να προσπαθήσετε να μπείτε στη θέση τους και να ελέγξετε τις αντιδράσεις τους. Ίσως αυτό να είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα μέσα από την συνομιλία που θα αναπτύξετε μαζί τους.

Γνώση του προϊόντος ή της υπηρεσίας. 

Κάθε λειτουργός εξυπηρέτησης θα πρέπει να γνωρίζει άριστα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρει η επιχείρηση που εργάζεται. Αν δεν γνωρίζει, σίγουρα δε μπορεί να δώσει και λύσεις σε πιθανά προβλήματα. Ενημερώστε κατάλληλα την ομάδα σας, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στα διάφορα αιτήματα πελατών.

Να θυμάστε ότι κάθε δευτερόλεπτο μετράει. 

Στον πελάτη δεν αρέσει καθόλου η αναμονή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει τα κατάλληλα εργαλεία στο προσωπικό σας, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει άμεσα και γρήγορα τους πελάτες σας. Μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται η ομάδα σας να εξυπηρετήσει το πελάτη, αυτόματα μειώνεται και ο χρόνος αναμονής του επόμενου. Δώστε κίνητρο στην ομάδα σας ώστε να γίνεται σωστή διαχείριση χρόνου και βεβαιωθείτε ότι όλοι οι πελάτες σας θα είναι πλήρως ικανοποιημένοι.

Τα τηλεφωνικά κέντρα εδώ και δεκαετίες αποτελούν το κύριο σημείο επικοινωνίας επιχείρησης και πελάτη για πωλήσεις, τεχνική υποστήριξη, διαφήμιση και ενημέρωση. Η σημασία των τηλεφωνικών κέντρων έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι τηλέφωνο αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί, τον δημοφιλέστερο τρόπο επικοινωνίας. Το γεγονός αυτό καθιστά τα τηλεφωνικά κέντρα ένα από τα κυριότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μιας επιχείρησης.

Στην Transfer Solutions Call Center εξειδικευόμαστε στη τηλεφωνική επικοινωνία με πελάτες, καθώς διαχειριζόμαστε μεγάλο όγκο εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων  σε καθημερινή βάση, προσφέροντας την υπηρεσία της Τηλεφωνικής Υποστήριξης – Τηλεγραμματείας  σε αρκετές επιχειρήσεις σε όλη την Κύπρο. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει, μας δίνει τη δυνατότητα να χειριστούμε σχεδόν με άριστο τρόπο δύσκολους ή απαιτητικούς πελάτες και να τους προσφέρουμε άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε και εσείς ένα οργανωμένο τηλεφωνικό κέντρο με έμπειρες γραμματείς οι οποίες θα διαχειρίζονται με σεβασμό και αξιοπιστία τις κλήσεις και τα ραντεβού της επιχείρησής σας μπορείτε να μας καλέσετε στο 22.355.334 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας!