Τα νέα ξεκινήματα είναι πάντα δύσκολα σε οποιαδήποτε τομέα κι αν δραστηριοποιηθείς. Όλοι οι επαγγελματικοί τομείς όμως για να είναι επιτυχημένοι χρειάζονται πωλήσεις. Οπότε οι νέοι πωλητές έχουν να αντιμετωπίσουν μοναδικές προκλήσεις και πρέπει να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εργοδοτών. Ωστόσο, οι νέοι πωλητές δεν έχουν υπομονή. Βιάζονται να πετύχουν υψηλές προμήθειες, χάνουν τον προσανατολισμό τους και στο τέλος απογοητεύονται από τα αποτελέσματα.

Εδώ θα δούμε 7 Βασικές Συμβουλές Πωλήσεων για Νέους Πωλητές:

1.Ανακαλύψτε ανάγκες και προσπαθήστε να τις καλύψετε.

Οι υποψήφιοι πελάτες δεν περιμένουν το δικό σας τηλεφώνημα για να πουλήσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, όποτε εσείς θυμηθείτε να το κάνετε. Αντίθετα προσπαθούν να βρουν λύσεις στα δικά τους προβλήματα και λειτουργούν με το συναίσθημα. Αν εσείς καταφέρετε να τους δώσετε λύσεις στα προβλήματα και καλύψετε τις ανάγκες τους, θα επιτύχετε την πώληση. Λάβετε υπόψη ότι το μόνο πράγμα που έχουν στο νου τους οι υποψήφιοι πελάτες είναι το τι θα κερδίσουν με την αγορά τους.

2.Προετοιμαστείτε πριν την πώληση.

Σίγουρα πρέπει να είστε πρόθυμοι να βγείτε έξω στην αγορά και να κερδίσετε χρήματα, αλλά πριν από αυτό η προετοιμασία είναι η έναρξη της επιτυχημένης πώλησης. Η βασική προετοιμασία του νέου πωλητή θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Κατανόηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας
  • Δημιουργία λίστας πλεονεκτημάτων – οφελών
  • Σύνταξη βασικού σεναρίου τηλεφωνικής επικοινωνίας
  • Βασική έρευνα για τον υποψήφιο πελάτη πριν την πραγματοποίηση της κλήσης.

3.Δημιουργήστε δίκτυο πωλήσεων.

Η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου πωλήσεων είναι μια δύσκολη διαδικασία που χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα. Ξεκινήστε την προώθηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας από τους δικούς σας ανθρώπους, φίλους, συγγενείς, αδέρφια κτλ. Ζητήστε συστάσεις και κριτικές και προχωρήστε χωρίς βιασύνη. Αξιοποιήστε τις προσωπικές επαφές σας, αλλά μην το παρακάνετε. Η συνεχής επιμονή της πώλησης σε δικά σας πρόσωπα μπορεί να φέρει ενόχληση και παρεξηγήσεις.

4.Παρακολουθήστε τα ποσοστά επιτυχίας σας.

Ο μόνος τρόπος για να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητά σας είναι να μετρήσετε τις επιτυχημένες πωλήσεις σε συνάρτηση με τις κλήσεις που διενεργήσατε και τα ραντεβού με υποψήφιους πελάτες που κλείσατε. Αυτές οι πληροφορίες θα σας επιτρέψουν να διορθώσετε τα λάθη σας, να βελτιώσετε τις αδυναμίες σας και να έχετε μια συνολική εικόνα των δραστηριοτήτων σας. Η σωστή αξιολόγηση του εαυτού σας θα κρίνει τον επόμενο ρεαλιστικό στόχο πωλήσεων.

5.Ορίστε τους προσωπικούς στόχους σας.

Πιθανότατα ο Διευθυντής Πωλήσεων έχει θέσει ρεαλιστικούς στόχους προς επίτευξη που περιλαμβάνουν ένα συγκεκριμένο αριθμό πωλήσεων το μήνα. Ωστόσο, αυτοί οι στόχοι πιθανόν να μην σας καλύπτουν οικονομικά και είναι λογικό. Σε αυτή την περίπτωση ορίστε τους δικούς σας προσωπικούς στόχους και δημιουργήστε ένα πλάνο για την εξέλιξη της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας και της οικονομικής κατάστασης. Ο αριθμός των επιτυχημένων πωλήσεων για ένα άτομο είναι καθαρά υποκειμενικός και εξαρτάται από τις ικανότητες και τη διάθεση να πετύχετε τους στόχους σας.

6.Διαχειριστείτε την απόρριψη.

Ο δρόμος της επιτυχίας στις πωλήσεις δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ως νέος πωλητής θα αντιμετωπίσετε απόρριψη και αμφισβήτηση από υποψήφιους πελάτες. Μην απογοητεύεστε, γιατί είναι μέρος της δουλειάς. Με την πάροδο του χρόνου θα σκληρύνετε και θα μάθετε να διαχειρίζεστε την αποτυχία. Το πιο βασικό είναι να βγείτε αλώβητοι συναισθηματικά και να επιστρέψετε δυνατοί για νέες προκλήσεις. Κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται διαφορετικά τη στεναχώρια της απόρριψης. Οπότε, βρείτε τη δική σας στρατηγική αντιμετώπισης.

7.Δοκιμάστε νέες τεχνικές πωλήσεων.

Ο κλάδος των πωλήσεων είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και ευελιξία. Αναπτύξτε τις δεξιότητες σας και μην μένετε προσκολλημένοι σε παλιές μεθόδους που δούλευαν στο παρελθόν. Προσπαθήστε να μάθετε νέες τεχνικές πωλήσεων και δοκιμάστε διαφορετικές προσεγγίσεις υποψήφιων πελατών. Οι πελάτες εξελίσσονται και απαιτούν περισσότερα. Ανοίξτε το μυαλό σας και εξελιχτείτε κι εσείς!

Η Transfer Solutions Call Center ακολουθώντας τις νέες τάσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πελατών μας, δημιουργήσαμε το μοναδικό mobile application τηλεγραμματείας στην Κύπρο (Transfer Calls) για την πλήρη διαχείριση των κλήσεων  μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου!

Εξειδικευόμαστε στη τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών, καθώς διαχειριζόμαστε μεγάλο όγκο εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων  σε καθημερινή βάση, προσφέροντας την υπηρεσία της Τηλεφωνικής Υποστήριξης σε αρκετές επιχειρήσεις σε όλη την Κύπρο.

Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε και εσείς ένα οργανωμένο τηλεφωνικό κέντρο με έμπειρες γραμματείς οι οποίες θα διαχειρίζονται με σεβασμό και αξιοπιστία τις κλήσεις και τα ραντεβού της επιχείρησής σας μπορείτε να μας καλέσετε στο 22.355.334 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας!