Αν είστε πωλητής σε μια μεγάλη εταιρεία ή νέος επιχειρηματίας, πιθανόν να περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας στο δρόμο σε συναντήσεις με πελάτες. Το smartphone έχει γίνει προέκταση του χεριού σας και δε σας αδικώ. Είναι εξάλλου προφανές ότι τα smartphones με τις νέες λειτουργίες που διαθέτουν, αποτελούν ισχυρά επιχειρηματικά εργαλεία. Διενεργούμε κλήσεις, στέλνουμε μηνύματα SMS και email στους πελάτες μας, αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι δυνατότητές τους. Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε το κινητό μας τηλέφωνο (smartphone) και να μας βοηθήσει πραγματικά στην εργασία μας.

Πάμε να δούμε 8 τρόπους για να μετατρέψετε το smartphone σας σε εργαλείο πώλησης:

1.Βρίσκει διευθύνσεις.

To GPS του smartphone σας μπορεί να βρει τις διευθύνσεις των πελατών σας και να σας οδηγήσει με ασφάλεια στα ραντεβού σας. Ακόμα και αν ακολουθήσετε λάθος δρόμο, μπορεί να βρει άμεσα εναλλακτική διαδρομή, χωρίς να σπαταλήσετε πολύτιμο χρόνο. Ένα εργαλείο που μπορείτε να βρείτε σχεδόν σε όλα τα smartphones είναι οι Χάρτες της Google. Τα Google Maps σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας από πριν και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τις οδηγίες προορισμού.

2.Πρόσβαση σε δεδομένα πελατών.

Αρκετά λογισμικά προγράμματα τύπου CRM διαθέτουν τη δική τους mobile εφαρμογή και σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε χρήσιμα δεδομένα πελατών, για να προετοιμαστείτε στο ραντεβού σας. Είναι πολύ εύκολο να ανατρέξετε σε καρτέλες πελατών, ιστορικό παραγγελιών και να βρείτε απαραίτητες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν στις πωλήσεις σας.

3.Ερευνά τελευταίας στιγμής (Google Search)

Οι καλοί πωλητές φτάνουν νωρίτερα στο ραντεβού τους από τον υποψήφιο πελάτη. Οπότε καθώς περιμένουν στο αυτοκίνητο, έχουν μια τελευταία ευκαιρία να ανατρέξουν στο Internet και να βρουν νέες πληροφορίες που θα διευκολύνουν την παρουσίασή τους στον υποψήφιο πελάτη.

4.Προγραμματισμός Ραντεβού.

Όταν έχετε προγραμματίσει έξι ραντεβού πωλήσεων με υποψήφιους πελάτες σε μια μέρα, είναι πολύ εύκολο να ξεχαστείτε και να κάνετε λάθος. Υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές προγραμματισμού ραντεβού στο smartphone σας όπως είναι το Google Calendar, οι οποίες σας επιτρέπουν να καταγράψετε όνομα, ημερομηνία και τοποθεσία ραντεβού, ώστε να μην ξεχάσετε κάποιον υποψήφιο πελάτη και να είστε πάντα οργανωμένος.

5.Ενημέρωση Social Media Accounts.

Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, μπορείτε ξεκλέψετε λίγο χρόνο και να επιμεληθείτε το μάρκετινγκ της επιχείρησής σας, μπαίνοντας στους λογαριασμούς στα Social Media. Χάρη στο smartphone σας μπορείτε να κάνετε δημοσιεύσεις, να διαβάσετε σχόλια και να αλληλοεπιδράσετε με το κοινό της σελίδας σας. Ο χρόνος αναμονής για το επόμενο ραντεβού με υποψήφιο πελάτη θα είναι πάντα αρκετός, αν μπορείτε να τον διαχειριστείτε σωστά.

 6.Λήψη Απαντήσεων σε πραγματικό χρόνο.

Όταν ο υποψήφιος πελάτης θέσει μια ερώτηση, κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού και δεν γνωρίζετε την απάντηση, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Το smartphone σας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας σας ή το CRM για να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να δώσετε μια άμεση και σωστή απάντηση.

7.Καταχώρηση Επαφών.

Ένα smartphone μπορεί να καταχωρήσει μεγάλο αριθμό επαφών οποιαδήποτε στιγμή. Έτσι, αν χρειαστεί να καλέσετε τους συνεργάτες σας από το δρόμο για να δώσετε πληροφορίες για τον υποψήφιο πελάτη ή να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου τελευταία στιγμή για μια ξαφνική διανυκτέρευση, είναι πολύ εύκολο με τη βοήθεια του κινητού σας τηλεφώνου να τα διευθετήσετε άμεσα.

8.Προσωπική γνωριμία με τους υποψήφιους πελάτες.

Σίγουρα έχετε κάνει την έρευνά και τη μελέτη σας για να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν προοπτικές πώλησης, αλλά η πώληση δε βασίζεται μόνο στο καλό προϊόν. Είναι πολύ σημαντικές και οι προσωπικές διασυνδέσεις και επαφές. Τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Instagram και το LinkedIn μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε πολλά για το άτομο που θα συναντήσετε. Είναι άραγε αυτό το άτομο που πιστεύετε; Έχετε κοινές επαφές και εμπειρίες; Μικρές λεπτομέρειες οι οποίες όμως μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε θετική πρώτη εντύπωση. Η προσωπική σύνδεση θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πώληση.

Η Transfer Solutions Call Center ακολουθώντας τις νέες τάσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πελατών μας, δημιουργήσαμε το μοναδικό mobile application τηλεγραμματείας στην Κύπρο για την πλήρη διαχείριση των κλήσεων  μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου!

Εξειδικευόμαστε στη τηλεφωνική επικοινωνία με πελάτες, καθώς διαχειριζόμαστε μεγάλο όγκο εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων  σε καθημερινή βάση, προσφέροντας την υπηρεσία της Τηλεφωνικής Υποστήριξης σε αρκετές επιχειρήσεις σε όλη την Κύπρο.

Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε και εσείς ένα οργανωμένο τηλεφωνικό κέντρο με έμπειρες γραμματείς οι οποίες θα διαχειρίζονται με σεβασμό και αξιοπιστία τις κλήσεις και τα ραντεβού της επιχείρησής σας μπορείτε να μας καλέσετε στο 22.355.334 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας!