Στις μέρες μας οι περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν μια υπηρεσία ή ένα προϊόν, ψάχνουν στο διαδίκτυο να βρουν ικανοποιητικές κριτικές, για να σχηματίσουν την άποψη τους. Οι online συζητήσεις είναι πλέον  αμέτρητες και κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία ή την αποτυχία μιας επιχείρησης. Είναι λίγο τρομακτικό το πόσο μεγάλη δύναμη έχει το διαδίκτυο και σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να το αγνοήσουμε. Όταν βέβαια μιλάμε και για νομικές υπηρεσίες, το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό. Οι δικηγόροι βασίζουν μεγάλο μέρος της δουλειάς τους στην υστεροφημία τους. Οι μελλοντικοί πελάτες που θα αναλάβουν να εκπροσωπήσουν, εξαρτιόνται από τις θετικές κριτικές και από συστάσεις υφιστάμενων πελατών.

Σύμφωνα με έρευνα του Forbes:
  • Το 90% των καταναλωτών διαβάζουν online κριτικές, πριν επισκεφτούν μια επιχείρηση.
  • Οι online κριτικές επηρεάζουν το 67% των αγοραστικών αποφάσεων.
  • To 84% των καταναλωτών εμπιστεύεται τις online κριτικές εξίσου με τις προσωπικές συστάσεις.

Όπως καταλαβαίνετε η φήμη των επιχειρήσεων και ειδικότερα των δικηγορικών γραφείων κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Μια αρνητική κριτική μπορεί να κλονίσει τη φήμη σας και να πετάξει στα σκουπίδια την προσπάθεια που κάνατε τόσα χρόνια για να καλλιεργήσετε την εξαιρετική εικόνα για την επιχείρησή σας και τη φήμη του δικηγορικού σας γραφείου. Οι σημερινοί πελάτες δε θέλουν και πολύ να χρησιμοποιήσουν ένα μικρό λάθος σας και να τρέξουν στα πληκτρολόγια τους να το καταγράψουν δημόσια.

Πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνουν οι δικηγόροι για να προστατεύσουν τη φήμη του γραφείου τους;

Δώστε βάση πρώτη εντύπωση του πελάτη κατά τη διάρκεια της πρώτης κλήσης.

Η πρώτη εντύπωση που είναι συνήθως μια τηλεφωνική κλήση στο γραφείο σας, κρίνει την απόφαση του πελάτη, αν θα συνεργαστεί μαζί σας ή θα προχωρήσει στις επόμενες επιλογές δικηγόρων. Αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το πρώτο τηλεφώνημα, το πιο πιθανό είναι να χάσετε τον πελάτη. Πολύ λίγοι άνθρωποι θα αφήσουν ηχητικό μήνυμα στον τηλεφωνητή και αν το κάνουν, θα είναι σίγουρα εκνευρισμένοι και θα θέλουν σχολιάσουν αρνητικά.

Ποια είναι η λύση όμως; Χρειάζεστε ικανά άτομα με γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο εργασίας σας να μπορούν να απαντήσουν τις κλήσεις του δικηγορικού σας γραφείου και να διαχειριστούν με αποτελεσματικότητα τα αιτήματα των πελατών σας. Η πλειοψηφία των δικηγορικών γραφείων είναι λογικό να μην μπορεί να παρέχει ποιοτική τηλεφωνική υποστήριξη, λόγω και του φόρτου εργασίας. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν εταιρείες τηλεφωνικής υποστήριξης που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών σας.

Επενδύστε σε μια υπηρεσία Τηλεφωνικής υποστήριξης.

Υπάρχουν αρκετές εταιρείες στην αγορά που θα σας πουν ότι μπορούν να προστατεύσουν τη φήμη του δικηγορικού σας γραφείου, αλλά το θέμα είναι μπορούν να το κάνουν αποτελεσματικά; Και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος; Η απόφαση είναι δική σας για το ποια είναι η κατάλληλη εταιρεία να αναλάβει ένα τόσο σημαντικό πόστο.

Το  σίγουρο είναι ότι μια υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης πρέπει να κάνει τα ακόλουθα:
  • Απάντηση, διαχείριση και φιλτράρισμα των κλήσεων.
  • Καταγραφή του θέματος μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία πρόσληψης μηνύματος.
  • Τερματισμό κλήσεων με ευγενικό τρόπο, είτε με κλείσιμο ραντεβού με τον πελάτη, είτε μεταφορά της κλήσης στο αρμόδιο δικηγόρο.

Στη συνέχεια αφού ο πελάτης έχει σχηματίσει θετική πρώτη εντύπωση για το δικηγορικό σας γραφείο, μπορείτε να βάλετε τη νομική σας μαγεία και να τον πείσετε να συνεργαστεί μαζί σας. Βεβαιωθείτε πρώτα όμως ότι η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών βρίσκεται σε καλά χέρια.

Σίγουρα η τηλεφωνική υποστήριξη των πελατών παίζει σημαντικό ρόλο, επειδή τα περισσότερα παράπονα προέρχονται λόγω της κακής επικοινωνίας με τους δικηγόρους και μια υπηρεσία σαν και αυτή θα μειώσει τις αρνητικές κριτικές, αλλά θα πρέπει να συνδυάζεται με το μάρκετινγκ του δικηγορικού σας γραφείου.

Πάμε να δούμε κάποια έξτρα Marketing Tips για την προστασία της φήμης του δικηγορικού σας γραφείου:

Συχνή παρακολούθηση των online κριτικών.

Παρακολουθήστε προσεκτικά τις πλατφόρμες με κριτικές, όπως το Facebook για να δείτε τι λένε οι άνθρωποι σχετικά με το δικηγορικό γραφείο σας. Αν δεν έχετε χρόνο να παραμείνετε σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεων, αναθέστε την εργασία σε κάποιον από το προσωπικό σας. Σας συνιστώ να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις για κάθε φορά που έχετε μια νέα online κριτική, ώστε να μην χάσετε ποτέ την ευκαιρία να ενεργήσετε πάνω της.

Επικοινωνήστε με υφιστάμενους ευχαριστημένους πελάτες.

Σίγουρα αν εξασκείτε τη νομική σας ιδιότητα αρκετό καιρό υπάρχουν αρκετοί ευχαριστημένοι πελάτες που έχουν τη καλή διάθεση να σας αφήσουν μια θετική κριτική για το γραφείο σας. Δεν είναι ντροπή να το ζητήσετε από τη στιγμή που είναι ικανοποιημένοι από εσάς. Οι θετικές κριτικές θα μηδενίσουν τη μια αρνητική, αν βέβαια υπάρχει.

Απαντήστε χωρίς καθυστέρηση στις αρνητικές online κριτικές.

Για όσους αφήνουν θετικές κριτικές, απαντήστε με ένα απλό ευχαριστώ. Όταν όμως χειριστείτε αρνητικές κριτικές, ποτέ μην απαντήσετε με εκνευρισμό. Αντίθετα, δώστε μια προσεκτική απάντηση και αν είναι εφικτό, δώστε λύση στο πρόβλημα του. Ενημερώστε τους πελάτες σας ότι σας ενδιαφέρει η γνώμη τους και ότι είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε χρόνο για να ακούσετε το παράπονο τους. Για αρνητικές κριτικές, μπορείτε επίσης να στείλετε ένα πρόσθετο ιδιωτικό μήνυμα στον πελάτη, στο οποίο θα τους ενημερώνετε ότι είστε διατεθειμένοι να χειριστείτε τα κακώς κείμενα. Μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Η ανάκαμψη από αρνητικές online κριτικές μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά μπορούν τα πράγματα να γίνουν ανέλπιστα θετικά στη συνέχεια. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αδιαφορήσετε εντελώς για αυτό.

Αν σας ενδιαφέρει πραγματικά η τηλεφωνική υποστήριξη του δικηγορικού σας γραφείου να βρίσκεται σε καλά χέρια με έμπειρους λειτουργούς που μπορούν να χειριστούν τους απαιτητικούς πελάτες σας, τότε η Transfer Solutions Call Center μπορεί να σας προσφέρει επαγγελματικές λύσεις τηλεφωνικού κέντρου. Στην Transfer Solutions Call Center ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς υποψήφιους πελάτες, καθώς διαχειριζόμαστε μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων σε καθημερινή βάση. Οι γραμματείς μας έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε οι επιχειρήσεις που μας εμπιστεύθηκαν και θα μας εμπιστευτούν στο μέλλον, να λαμβάνουν την ιδανική τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 22.355.334 ή ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας!